Sennheiser HD 800 S Frekans Yanıtı – 6kHz Tepe Sorunu

Ana Sayfa / Forumlar / Ses Bilimi & Ölçümler / Ölçümler & Grafikler / Sennheiser HD 800 S Frekans Yanıtı – 6kHz Tepe Sorunu

• Yazar
    Gönderiler
  • Mart 17, 2026: 2:53 am #1406

HD 800 S’in bilinen 6kHz civarındaki tiz tepe noktası hakkında konuşalım. Ölçümlerde açıkça görülüyor ve bazı kullanıcılar bundan rahatsız oluyor.

Bu tepe noktası yaklaşık 5-7 dB civarında ve özellikle sibilant (tıslayan) kayıtlarda fark ediliyor. Bazı insanlar buna “Sennheiser spike” diyor.

Çözüm yolları:
    1. EQ ile 6kHz civarını 3-5 dB düşürmek
    2. Tüplü amp kullanmak (doğal olarak tizi yumuşatıyor)
    3. Pad değişimi (ama bu diğer frekansları da etkiler)
    4. SDR mod (fiziksel modifikasyon, garantiyi bozar)

Ben parametrik EQ ile çözdüm ve artık çok memnunum. AutoEQ profillerini deneyebilirsiniz.

Bu konuda deneyimi olan var mı?

Mart 17, 2026: 5:58 pm #1408

EQ en mantıklı çözüm bence. Parametrik EQ ile sadece sorunlu bölgeyi hedefleyebiliyorsun. Ben REW ile ölçüm yapıp kendi EQ profilimi oluşturdum.

Mart 19, 2026: 5:52 pm #1410

tüplü amp ile hd 800 s dinlemek ayrı bi deneyim. o sert tiz yumuşuyor ve çok keyifli bi ses oluyor. ama tüplü amp masrafı ayrı tabi.

Mart 19, 2026: 9:29 pm #1412

SDR mod yaptım ve çok memnunum. Garantiyi bozuyor ama zaten garanti süresi geçmişti. Fiziksel olarak rezonansı sönümlüyor ve tiz tepe noktası düzleşiyor. Ama geri dönüşü yok, dikkatli olun.

Mart 20, 2026: 12:10 pm #1590

Bence +1, cok dogru bir tespit. Bunu daha fazla kisinin bilmesi lazim. Fikirlerinizi merak ediyorum.

• You must be logged in to reply to this topic.