Naim Uniti Atom – All-in-One Streamer/Amp İzlenimleri
- Bu konu 3 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 2 ay 2 hafta önce tarafından güncellenmiştir.
- You must be logged in to reply to this topic.
Ana Sayfa / Forumlar / Hi-Fi & Ev Ses Sistemleri / High-End Ses Sistemleri / Naim Uniti Atom – All-in-One Streamer/Amp İzlenimleri
Naim Uniti Atom’u yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Bu cihaz tek bir kutuda streamer, DAC, preamp ve güç amplifikatörü barındırıyor. 40W/kanal gücü var ve KEF LS50 Meta gibi bookshelf hoparlörleri rahat sürüyor.
Ses kalitesi Naim’in geleneksel ses anlayışını yansıtıyor – ritmik, müzikal ve enerjik. PRAT (Pace, Rhythm and Timing) kavramını Naim’le anlıyorsunuz.
Streaming olarak Tidal, Qobuz, Spotify Connect, AirPlay 2 ve Chromecast built-in var. Roon Ready de. Naim uygulaması da gayet kullanışlı.
Ekranı ve volume tekerleği çok şık. Tüm sistemi tek bir cihazla çözmek isteyenler için mükemmel.
Fiyatı yüksek ama aldığınız deneyim düşünülünce bence değer.
Naim’in PRAT anlayışı gerçekten benzersiz. Rock ve jazz dinleyenler için harika. Ben Nova kullanıyorum, Atom’dan bi kademe üstü ve çok memnunum. Ama Atom da fiyatına göre çok başarılı.
Uniti Atom ile KEF LS50 Meta eşleşmesi çok popüler ve haklı olarak. Ben de aynı combo’yu kullanıyorum. Naim’in enerjik sunumu KEF’in nötr karakteriyle çok güzel dengeleniyor.
Hegel H95 ile karşılaştıran var mı? İkisi de all-in-one kategorisinde ve fiyatları yakın. Ses karakteri olarak hangisi daha iyi merak ediyorum.