KEF LS50 Meta – Bookshelf Hoparlör İncelemesi

Ana Sayfa / Forumlar / Hi-Fi & Ev Ses Sistemleri / Hoparlörler & Monitörler / KEF LS50 Meta – Bookshelf Hoparlör İncelemesi

• Yazar
    Gönderiler
  • Mart 12, 2026: 12:45 am #1246

KEF LS50 Meta’yı 3 aydır kullanıyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Uni-Q driver teknolojisi gerçekten fark yaratıyor. Ses dağılımı çok düzgün, sweet spot geniş. Odanın farklı noktalarından dinleseniz bile dengeli bir ses alıyorsunuz.

Meta malzeme absorber teknolojisi sayesinde driver arkasındaki istenmeyen yansımalar emiliyor. Bunun ne kadar fark yarattığını ölçümlerle görmek mümkün ama kulakla da duyuluyor, özellikle orta frekanslarda berraklık artmış.

Bas performansı boyutuna göre iyi ama standalone kullanımda sub bass bölgesi zayıf kalıyor. Bir subwoofer eklemenizi tavsiye ederim.

Amplifikatör seçimi önemli, en az 50W RMS ile beslenmeliler. Ben Naim Nait 5si ile kullanıyorum, çok güzel bir eşleşme.

Yapı kalitesi üst düzey, farklı renk seçenekleri de mevcut.

Mart 14, 2026: 10:33 pm #1248

LS50 Meta ile Naim amp kombinasyonu harika bi seçim olmuş. Ben de KEF R3 Meta kullanıyorum, KEF’in Uni-Q teknolojisi gerçekten farklı. Bi de standlarına yatırım yap, masadan kaldırınca bas performansı iyileşiyor.

Mart 17, 2026: 7:34 am #1250

Sub eklemeden kullanılır mı küçük bir odada? 15 metrekarelik odamda kullanmayı düşünüyorum. Yoksa KEF KC62 subwoofer almak şart mı?

Mart 19, 2026: 4:33 am #1252

LS50 Meta vs LS50 Wireless II kararsızlığı yaşıyorum. Wireless versiyonda amp dahili ama ses kalitesinde fark var mı? Ayrı amp alma derdi olmasın istiyorum.

Mart 21, 2026: 2:06 pm #1254

naim nait ile çok güzel eşleşiyor diye duymuştum. ben hegel h95 ile kullanıyorum, o da çok iyi sürüyor. kef hoparlörler amp seçimine hassas ama iyi ampla harikalar yaratıyo.

• You must be logged in to reply to this topic.