DAC Chip Karşılaştırma: ESS Sabre vs Burr-Brown vs AKM
- Bu konu 5 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 2 ay 4 hafta önce tarafından güncellenmiştir.
- You must be logged in to reply to this topic.
Ana Sayfa / Forumlar / Kaynak Cihazlar & Amplifikatörler / DAC’ler (Dijital-Analog Çeviriciler) / DAC Chip Karşılaştırma: ESS Sabre vs Burr-Brown vs AKM
Merhabalar, DAC alırken en çok sorulan sorulardan biri hangi çipin daha iyi olduğu. Tecrübelerimi paylaşmak istedim.
ESS Sabre (örn. ES9038): Analitik, detaylı, geniş sahne. Bazıları “soğuk” veya “dijital” bulabilir. iFi ve Questyle’ın bazı modellerinde kullanılıyor.
Burr-Brown (TI): Daha sıcak, müzikal, analog hissi var. iFi Zen DAC’ta kullanılıyor. Vokal ve akustik müzikte çok güzel.
AKM: İkisinin arası diyebiliriz. Dengeli ve doğal. Maalesef fabrika yangınından sonra tedarik sorunları yaşandı ama yeni çipler gelmeye başladı.
Ama şunu söylemeliyim ki çip tek başına her şey değil. Implementasyon, analog çıkış katı, güç kaynağı vs. hepsi önemli. Kötü implementasyonla en iyi çip bile kötü sonuç verebilir.
Sonuç olarak kendi kulağınızla denemeniz en iyisi. Çip markasına takılmayın, final ürünün sesini dinleyin.
Çok doğru yazmışsın, implementasyon her şey. Aynı ESS çipli iki farklı DAC bambaşka duyuluyor. Mesela Questyle’ın current mode amplifikasyonu ESS çiple çok güzel sonuç veriyor.
Ben Burr-Brown taraftarıyım, o sıcak analog his hiçbir ESS DAC’ta bulamadım. Ama bu tamamen kişisel tercih, analitik ses isteyenler ESS’i sevecektir.
AKM 4499 çipli bi DAC denedim geçenlerde, gerçekten dengeli ve doğal bi ses var. ESS’in detayı ve BB’nin sıcaklığı arasında güzel bir orta yol.
Valla DAC olarak Topping serisi bu fiyat araliginda en iyi deger/performans sunuyor bence.
Hocam, Amp/DAC kombinasyonu cok onemli bu modelde. Duzgun bir kaynakla beslersen cok farkli sonuc alirsin.